Penitentiair Inrichtingswerker (10 vacatures)

Informatie

PI Ter Apel
Ter Apel
36

Werken bij Dienst Justitiële Inrichtingen

Als je werkt bij DJI, kies je voor mooi en uitdagend werk in een niet-alledaagse, maar zeer veelzijdige omgeving. DJI’ers staan voor een mensgerichte en professionele aanpak. Ze dragen bij aan de veiligheid van Nederland. En we willen onze teams versterken. Daarom zoeken we mensen die sterk in hun schoenen staan, verantwoordelijkheid nemen en zelfstandig werken.

De uitdaging

Joran is werkzaam als Penitentiair Inrichtingswerker bij de PI Ter Apel

Als penitentiair inrichtingswerker heb jij een divers beroep onder wisselende omstandigheden. Je houdt je bezig met de individuele begeleiding van gedetineerden en draagt bij aan een humane periode van detentie. Je hebt een actieve rol in de beperking van detentieschade en het voorkomen van recidive. Het is zaak om, door observatie van gedetineerden en door bijvoorbeeld onjuiste verplaatsingen van objecten op te merken, een tijdige en juiste inschatting te maken van mogelijke gevaren. Een tijdige inschatting geeft je de ruimte om te anticiperen op ongewenste situaties zodat je deze op kunt lossen of voorkomen. Tevens verleen je zorg aan patiënten.

Jouw profiel

Een afgeronde mbo opleiding (niveau 4) in de richting zorg & welzijn. Bijvoorbeeld persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, sociaal pedagogisch werk of agogisch medewerker. Werkervaring met aanknopingspunten in relatie tot bewaking (beveiliging), begeleiding, zorg en instructie.

Wat biedt DJI jou?

DJI is een stevige, stabiele organisatie met een belangrijke maatschappelijke taak. DJI wil een goede werkgever zijn die medewerkers faciliteert in hun ontwikkeling. Daarom investeert DJI in vakmanschap en leiderschap. Het Rijk biedt je uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Informatie en solliciteren

Informatie opvragen en solliciteren doe je via onderstaande button “direct solliciteren”. Je wordt doorgelinkt naar de vacaturepagina van werkenvoornederland.nl. Hier kun je rechtstreeks solliciteren. Wil je eerst meer informatie over de vacature? De contactgegevens voor het opvragen van informatie staan ook op de vacaturepagina.

Sollicitatieformulier

Delen op